Αγώνες ΜΙΝΙ 2015

ζωγραφιά
Το βάπτισμα του πυρός δέχονται αυτόν τον μήνα το μίνι τμήμα της ομάδας μας.

“Ωραία εμπειρία κύριε ο πρώτος αγώνας” είπε ο Χρήστος(2003) μετά την ήττα του πρώτου αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε τουλάχιστον 2 ομάδες σύμφωνα με το ενδιαφέρον των παιδιών (για χωριό πολύ καλά), ωστόσο η αργοπορία για τα διαδικαστικά (δημιουργία δελτίων), η έλλειψη έδρας αγώνων και η μετακίνηση με πουλμανάκι ταξιδιωτικού γραφείου σε κάθε αγώνα στην Καλαμάτα(έξτρα κόστος) αλλά και ότι πλέον τα φροντιστήρια ξεκινάνε από το δημοτικό και γίνονται και τις Κυριακές μάλιστα(τα έχουμε ισοπεδώσει όλα) μας οδηγεί σε μια ομάδα όπου θα προσπαθήσουμε να παίξουν όλοι και όχι μόνο οι γεννημένοι το 2002 αγνοώντας έτσι και αλλιώς τα αποτελέσματα.
Η φιλοσοφία της ομάδας 18 χρόνια μετά παραμένει η ίδια… Ο coach Χουχούμης Χρήστος φαίνεται πως έχει φυτέψει γερά τις αξίες και τις ιδέες του σε αυτή την ομάδα.
Η ανάπτυξη των βασικών,κινήσεις που έχουν εξασκηθεί στην προπόνηση, η ικανότητα να διαβάσεις και να περάσεις τον αντίπαλο σου και να κάνεις την πάσα και την έξτρα πάσα αν χρειαστεί. Δεν έχετε δει και δεν θα δείτε ποτέ στο μίνι μας όλα αυτά τα χρόνια οποιαδήποτε μορφή screen, συστήματα του ανδρικού και οτιδήποτε άλλο “ομαδικό” και “οργανωτικό”.
Η ομαδικότητα στο δικό μου μυαλό είναι βαριά κουβέντα για μίνι ωστόσο τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να αποκτούν αυτογνωσία (κάνοντας λάθη – πολλά λάθη και δοκιμάζοντας πράγματα), πειθαρχία, επιμονή, υπομονή και άλλες αξίες.
Ο σεβασμός προς τους αντιπάλους, τους συμπαίχτες, τους προπονητές και τους διαιτητές κατά την γνώμη μου αν δεν το μάθεις στο μίνι δεν το μαθαίνεις ποτέ και είναι ένας από τους πολλούς λόγους που αφιερώνονται αρκετές ώρες προπόνησης καθημερινά την εβδομάδα για το μίνι και το παιδικό(κάτι 96’αρηδες θα θυμούνται ακόμα έναν αγώνα παιδικού στην Μεγαλόπολη πριν κάτι χρόνια που νικήσαμε 2-3 πόντους και στα αποδυτήρια βρίζαμε, χτυπάγαμε τα πάντα και φωνάζαμε συνθήματα για πελάτες και διάφορα άλλα ωραία ).

Η φανταστική ζωγραφιά με τον Πήγασο είναι της Ελένης και της Ειρήνης, 8 χρονών, από το super mini της ομάδας μας.

Για το πρωτάθλημα Μίνι τα αποτελέσματα των πρώτων 3 αγώνων.
1. Πήγασος – Μεσσήνη, 34 – 41.
2. Θουρία – Πήγασος, 21 – 36.
3. Πήγασος – Πρωτέας, 36-24.

Μ.Ξ.