Ανδρικό πρωτάθλημα 2015 – 2016

Jumpball

Το σύνολο της ανδρικής μας ομάδας όπως και κάθε χρόνο δημιουργήθηκε με πολύ προσοχή, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αθλητική κουλτούρα και μπασκετική ικανότητα που κουβαλάει ο καθένας και αποτελείται από ένα μείγμα ανδρών και εφήβων.

Αν και παίζουμε τακτικά με 3 τουλάχιστον U18 αθλητές στην πεντάδα , όλα αυτά τα χρόνια καταφέρνουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να πλασαριζόμαστε στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, να προβληματίζουμε τους αντίπαλους και να βγάζουμε αθλητές έτοιμους για ανδρικό πρωτάθλημα. Αυτό το τελευταίο, είναι το χρέος μας προς το μπάσκετ και πολύ συχνά όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητές μας παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Στην περιοχή υπάρχουν αθλητές για κάτι καλύτερο αλλά αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με την λύση του γηπεδικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε!

Προπονητής και για αυτή την χρονιά θα είναι ο Ξυδέας Μιχάλης, μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων και προπονητής μπάσκετ πιστοποιημένος από την σχολή της γενικής γραμματείας αθλητισμού.

Την ραχοκοκκαλιά της ομάδας εξακολουθούν να συμπληρώνουν οι έμπειροι Κυβέλος Ιάκωβος και ο Ραπτέας Παναγιώτης, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Φέτος στην ομάδα επιστρέφει ο μαχητικός φυσικός Μπαζίγος Διονύσης(1990) από τις ακαδημίες μας ενώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα είναι μαζί μας ο μηχανικός πλοίων Λαπατάς Μ.(1990) και του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Κοντά μας για αυτήν την αγωνιστική περίοδο σαν παίχτης θα είναι και ο Στακιάς Ηλίας γυμναστής Τεφαα, προπονητής στον Ευκλή που πέρυσι ανέβηκε στην πρώτη τοπική κατηγορία. Χρόνια playmaker στον Ακάδημο, καλός αθλητής και χαρακτήρας θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας και των μικρών.

Στακιάς Ηλίας

Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο στην ομάδα μας, βοηθάνε από την ενορία της Πλάτσας ο ιερέας Λυμπέρης Κώστας  καθώς και ο μαθηματικός Αγησίλαος Θεοδωρακέας ,από την Χοτάσια θα έρχεται ο αθλητής Γατέας Σταύρος, ιδιοκτήτης φούρνου. Όλοι τους είναι καλοί αθλητές καλοί χαρακτήρες και αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για τους νέους μας αθλητές. Τέλος, από τον Αγ. Νικόλαο θα ακολουθήσει την ομάδα μας ο Μουρούφας Στάθης.

pater6

Ο Μεϊμετέας Γιάννης(1996) λόγω της στρατιωτικής του θητείας δίνεται και φέτος με ένα χρόνο υποσχετική στην Καλαμάτα BC.
Ο Γιαννακέας Πέτρος(1991) παραμένει στον Ακάδημο και φέτος.

Σχετικά με τους αθλητές που έρχονται από τις Ακαδημίες…Είναι στο DNA της ομάδας όπως είπα και στην αρχή οι νέοι όχι απλά να γεμίζουν τον πάγκο αλλά να χρειάζεται να παίξουν αρκετό χρόνο σε κάθε ανδρικό πρωτάθλημα. Αυτό φυσικά δεν γίνεται με ευχολόγια, ούτε μόνο με την βιολογική εξέλιξη του παιδιού! Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να παίζει στο επίπεδο που μπορεί και του επιτρέπουν οι δυνατότητες του!
Ένας ακόμα χρόνος στην πλάτη! Κάποιοι πιο μεγάλοι, ανάλογα την περιοδικότητα μέσα στον χρόνο, πλησίασαν τις 12 – 15 προπονητικές μονάδες την εβδομάδα χωρίς τραυματισμούς τα τελευταία 4 χρόνια.

όλοι μαζί

όλοι μαζί

Η Σύνθεση:
1-2: Στακιάς, Οουντε- μπος, Ξυδέας Μ., Μπαζίγος, Πετριμέας,
3:Λυμπέρης, Τσάντος, Δημητρόπουλος, Μουρούφας,Τσουλέας, Ραπτέας, Μπεγέτης Ηλίας, Ταβουλαρέας, Χουβαρδάς, Μπαρμπετσέας
4 – 5: Θεοδωρακέας, Κυβέλος, Γατέας, Φούντας, Ξυδέας Γ.

ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…